Tobias Wilequet

Hij is de jongste van twee uit een creatieve familie. Zijn vader is grafisch vormgever, zijn grootvader is acteur en zijn overgrootvader was striptekenaar.

Als van kinds af aan is hij bezeten door verhalen, door communicatie & door technologie. Hij zette amper zijn eerste stapjes of hij zat al achter een computer. Hij kon amper praten of hij was al interviews aan het afnemen met m’n Fisher Price recorder. Al heel mijn leven is hij een ‘geek’. Iemand die enthousiast wordt door het nieuwste technologische snufje.

Zijn liefde voor video en film krijg pas echt vorm toen hij zich inschreef voor de derde graad audiovisuele vorming aan het Stedelijk instituut voor Sierkunsten en Ambachten in Antwerpen. Hij heeft er twee fantastische jaren doorgebracht en mocht zijn middelbare schoolcarrière afsluiten met een diploma audiovisuele vorming op zak en de prijs voor beste eindwerk. Hij was dolgelukkig en super gemotiveerd om aan het hoger onderwijs te beginnen.

In de zomer van 2007 kreeg hij het voorrecht om mijn eerste ‘echte’ kortfilm op te nemen als DoP (Direcht of Photography) voor Het Huis van Beeld & Geluid. Onder leiding van Robbe De Hert namen ze onze kortfilm ‘Heartbreak Inc.’ op.

In 2008 schafte hij zijn eerste ‘professionele’ videocamera aan en begon ik met het maken van reportages van evenementen en dergerlijke.

Rond diezelfde tijd begon hij - met een groep vrienden - een multicamera captatie team. Ze capteerden regionale festivals waaronder Puntpop en Bogerfeesten. Een fantastische ervaring en heel bevorderend voor teamspirit en creativiteit.

In 2010 schudde hij de hand met Thomas Geuens en vormden ze samen I Don’t Go To Parties. Een concept waarbij we gebruik maken van visuele media om sfeerherinneringen van feestjes en evenementen te maken. Door de grote populariteit van sociale media genoten zij volop van de kracht van online communicatie.

Participates in following conferences:
Jongerenmediadag